Ponta: Imi depun mandatul de prim ministru

Victor Ponta, azi dimineață:

„Aș vrea să spun câteva cuvinte în calitate de prim-ministru, funcție pe care o exercit și astăzi. În ultimele zile, alături de colegii mei, ne-am folosit toate resursele pentru a ajuta victimele, cei care au de suferit și care mai au de suferit. Vreau să mulțumesc pompierilor, medicilor, celor care și-au făcut datoria. Vreau să-i apăr pentru că aceste tragedii se vor repeta și merită să-i sprijinim. Vreau să le mulțumesc”.

„Răspunderea juridică va fi stabilită de justiție. Sper să nu fie răzbunare, ci responsabilitate juridică. Să nu ne păcălim! Vinovații sunt lăcomia și responsabilitatea. Dacă vom crede că vinovații sunt alții, cred că vom plăti. Constat supărarea legitimă și dorința legitimă a oamenilor de a avea responsabilități mai mari decât patronii firmei. Ar fi o iresponsabilitate din partea mea să ignor cererea lor. Nu vreau să las responsabilitatea mea în seama altora. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl cere”.

„Îmi depun mandatul de prim-ministru împreună cu tot guvernul României. În anii în care am făcut politică am rezistat împotriva politicienilor, dar nu mă lupt cu oamenii”.

„Vreau să spun că suferința legitimă nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau de putere cu efecte imposibil de anticipat”.

„Vreau să vă asigur că până la formarea unui nou guvern ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și imediat ce noul guvern va fi instalat vom preda o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am primit-o”.